afbeelding bij deze pagina

Geschiedenis van de praktijk in Loppersum

In 1983 begon tandarts Ab Hoft een praktijk aan huis aan de Raadhuisstraat nummer 6. Voor die tijd moesten Lopsters naar een tandarts in Uithuizen, Appingedam of Groningen.Omdat de huispraktijk niet langer voldeed aan de eisen werden er in 1992 plannen gemaakt voor nieuwbouw aan de Molenweg nummer 2. Een modern praktijkpand met in eerste instantie twee behandelkamers werd in 1994 opgeleverd.

In 1999 is de praktijk vergroot van twee naar drie behandelkamers en zijn er nieuwe ruimtes voor personeel en administratie bijgekomen. Deze zijn vooral bovenop het oude gebouw gerealiseerd.

Kort daarna is een deel van het magazijn omgetoverd tot een vierde behandelkamer.

In 2008 is het pand opnieuw uitgebreid en veranderd ten behoeve van een vijde behandelkamer. Ook is er een aparte ruimte gekomen voor het OPG apparaat en zijn de sterilisatieruimte en het magazijn vergroot. In 2012 is de sterilisatieruimte opnieuw verbouwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Wat ooit begon als een eenmanspraktijk aan huis is uitgegroeid tot een moderne praktijk met vijf behandelkamers en 28 medewerkers. Zeven tandartsen, drie mondhygiënistes en één preventie-assistente  leveren een bijdrage aan de zorg voor uw gebit. Zij worden ondersteund door diverse assistentes en hulppersoneel.

Geschiedenis van de praktijk in Uithuizen

Tandartsenpraktijk Uithuizen is een voortzetting van de praktijk van tandarts H.J. Timmerman.

In 1954 werd de praktijk van tandarts Eggens overgenomen door tandarts Frieling. Henk Timmerman nam die praktijk op zijn beurt over in 1989.

In eerste instantie werd de praktijk voortgezet aan de Hoofdstraat Oost, later werd naar de Kaakstraat verhuisd, eerst nummer 8 daarna naar nummer 3.

Sinds 1 april 2010 is de praktijk overgenomen door de tandartsen P.F. van Marrum en J.A.J. Hoft.

Eind 2010 is aan de Industrieweg nr 4 in Uithuizen grond aangekocht en in januari 2011 is met de bouw van een moderne en op de toekomst berekende praktijk begonnen. Vanaf 1 september 2011 is dit het nieuwe adres voor de tandheelkunde in Noord Groningen. In 2012 is ook de 5e behandelkamer ingericht.

Inmiddels werken in Uithuizen 6 tandartsen en 3 mondhygiënistes aan de gezondheid van uw gebit. Zij worden ondersteund door 16 assistentes en hulppersoneel.

 

home
voorlichting
advies
behandeling
protheses
onze praktijk
spoed
project 14