afbeelding bij deze pagina

Ons praktijkgebouw in Uithuizen

Visie

Het praktijkgebouw is ontworpen vanuit de gedachte dat zowel de bezoeker als de werknemer zich welkom voelen. Openheid en transparantie zijn daarin kernbegrippen. Een grote, warme wachtkamer met veel licht en royale open facilitaire ruimtes voor het personeel zijn hiervan een voorbeeld.

Aan de organisatiekant is de routing zodanig vormgegeven om zo efficiënt mogelijk te kunnen behandelen. Zo zijn ondermeer de balie en sterilisatieruimte centraal gelegen, afval kan gemakkelijk worden afgevoerd en voorraden kunnen efficiënt worden aangevuld. Alle behandelkamers komen direct uit in de wachtkamer. In het midden van alle bedrijvigheid maar toch even weg, zijn op de verdieping de personeelsruimtes gesitueerd.

Bij de indeling van het gebouw is rekening gehouden met een veranderende toekomst. Er kan gemakkelijk met verschillende organisatorische modellen worden gewerkt. Ook kan er gewerkt worden met zowel een meerkamerconcept als met een concept met veel verschillende specialisten.

Binnen het ontwerp is rekening gehouden met de groei van de praktijk. In eerste instantie zijn er vier behandelkamers ingericht, maar de ruimte en mogelijkheid voor een vijfde kamer is al aanwezig. Ook zouden er gemakkelijk een aantal kamers kunnen worden bijgebouwd zonder concessies te doen aan efficiënte looplijnen.

Ligging

Bewust is gekozen voor een centrale ligging in de regio. Goede verbindingen met het openbaar vervoer en voldoende parkeergelegenheid waren een voorwaarde. Zo ligt het gebouw aan de spoorlijn Groningen-Roodeschool met elk half uur een trein van en naar de stad. Aan de andere kant ligt de doorgaande weg die alle noordelijke plaatsen met elkaar verbindt.

Technisch

Het gebouw is vormgegeven door Artés architecten uit Groningen en uitgevoerd door Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam. De technische installaties zijn verzorgd door Van der Graaf uit Groningen. Telefoon en beveiliging zijn geleverd door GST uit Slochteren.

Bij de inrichting is goed gelet op efficiente looplijnen en hygienische aspecten. Ook aan de ergonomie is veel aandacht besteed. De meubelen en werkbladen zijn gemaakt door Vos uit Beilen, en de tandheelkundige inrichting is verzorgd door Dental Union.

Er is speciale aandacht besteed aan het luchtklimaat. Door middel van grote luchtbehandelingkasten wordt de schone buitenlucht verwarmd met de restwarmte van de afgezogen lucht. Verder is extra aandacht besteed om geluiden in de behandelkamers zoveel mogelijk binnen de deur van de behandelkamer te houden.

Om zoveel mogelijk energie te besparen is gekozen voor een verwarmingssysteem met constante lage vloerverwarming met bijverwarming van lucht door middel van energiezuinige warmtepompen.

Voor de verlichting is waar mogelijk gekozen voor energiezuinige ledverlichting. Het ontwerp is van Buro Licht uit Groningen.

De bouw

Via deze link kunt u hele het bouwproces in foto's bekijken.

 

 

home
voorlichting
advies
behandeling
protheses
onze praktijk
spoed
project 14