Loppersum: 0596-57 28 18 

   Uithuizen:    0595-43 17 16

 

Kronen

Wat is een kroon ?

Een kroon is een huls van goud of keramiek waarover meestal porselein is gebakken. De huls wordt gegoten in metaal. Wij kiezen hiervoor meestal een goudlegering. Bij een huls van keramiek wordt de huls uit een blokje gefraisd. Deze handelingen worden door de tandtechnicus uitgevoerd.

Tandartsenpraktijk Loppersum kroon

Wanneer een kroon ?

Als een kies of tand niet meer sterk genoeg is, maar de wortel nog stevig is, is het verstandig om een kroon te maken. Dit is vaak het geval als een kies al voor een groot deel uit vulmateriaal bestaat. Ook als er een groot, diep gat is ontstaan, kan soms alleen met behulp van een kroon een goede en blijvende oplossing bereikt worden.

Hoe wordt een kroon bij u gemaakt ?

Nadat de wortel van de te bekronen tand is beoordeeld en in goede conditie is bevonden, wordt de tand in de juiste vorm geslepen. Daarna wordt een afdruk van het gebit gemaakt. De kroon zelf wordt nu in het laboratorium gemaakt. Na zo´n veertien dagen is de kroon klaar om geplaatst te worden. Voor de tussenliggende tijd wordt de tand van een tijdelijke kroon voorzien.

​Brug

Een brug bestaat uit minstens twee kronen en een nepkroon. Deze vormen 1 geheel om zo een verloren gegane lies of tand te vervangen.

Tandartsenpraktijk Loppersum brug

Uitgebreide behandelingen

Als u uw gebit volledig wilt laten opknappen, maken wij meestal eerst röntgenfoto´s en afdrukken. Aan de hand hiervan worden de (on)mogelijkheden bestudeerd. De mogelijke alternatieven worden met u besproken. Daarna maken wij een begroting van de kosten. Vaak wordt een dergelijk plan dan gefaseerd uitgevoerd.

Welkom/Home

Protheses

Spoed

Behandeling

Zo gaat het

Preventie

Loppersum

Voorlichting

Uithuizen

Openingstijden:
Maandag 8.00 tot 21.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur

Telefonisch afspreken
Ma. t/m vr.    8.00-12.00 en 13.00-17.00 uur
 

Loppersum:
Molenweg 2, 9919 AH Loppersum, tel: 0596-57 28 18 
e-mail: tandartsenloppersum@tandartsenloppersum.nl

Uithuizen:
Industrieweg 4, 9981 HJ Uithuizen, tel: 0595-43 17 16
e-mail: uithuizen@tandartsenuithuizen.nl

Buiten de openingstijden kunt u terecht bij:
BEKIJK HIER ONZE SPOED DIENST

Online Afspraak Maken
Online Afspraak Maken

 

 

 

knmt logo digitaal

ivoren kruis download

kwaliteitsregister tandartsen logo

Kronen en bruggen

WIE NEEMT WAAR?
Dentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de Tandartsenpraktijk
logo loppersum
logo uithuizen
vlak
vlak