Loppersum: 0596-57 28 18 

   Uithuizen:    0595-43 17 16

  

Prothese op implantaten (klikgebit)

Klikgebit

Als uw huidige prothese niet (meer) voldoet en uw kaak geen houvast meer biedt een klikgebit vaak uitkomst. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet uw kaak aan bepaalde kenmerken voldoen. Uw verzekeraar bepaalt uiteindelijk of u daaraan voldoet. Wij vragen dit voor u aan. Pas als wij toestemming hebben kunnen wij met de behandeling beginnen.

Wanneer is een klikgebit bij u nodig ?

Als u nergens last van heeft is een klikgebit niet nodig. Bij de meeste mensen met een prothese is vooral de onderkaak na een jaar of twintig zo ver geslonken dat meer houvast voor het ondergebit met behulp van implantaten ( klikgebit) als erg prettig wordt ervaren. Het verhoogd het draagcomfort aanzienlijk.

Wat is een klikgebit ?

Een klikgebit is een prothese die met klipjes of knopjes vastgeklikt kan worden op de implantaten. De officiele naam is een implantaat gedragen prothese.

Eerst worden er twee kleine schroefjes in de kaak gedraaid. Na 2 tot 3 maanden zijn de schroefjes vastgegroeid waarna er een staaf of de beide implantaten gemaakt. Daarna wordt een compleet nieuwe prothese gemaakt die met klipjes om de staaf heen klikt. Normaal gesproken duurt de hele behandeling na de aanvraag zo'n 3 tot 4 maanden. Uw huidige gebit wordt tijdelijk aangepast zodat u die normaal kunt blijven gebruiken.

Vergoeding

Niet iedereen komt in aanmerking voor implantaten of beter gezegd voor de volledige vergoeding van implantaten. Hiervoor wordt door een implantoloog/kaakchirurg gekeken naar o.a. de bothoogte. Daarna wordt er een aanvraag ingediend bij uw verzekeraar. Als u aan de normen van de verzekeraar voldoet, wordt de behandeling bijna volledig vergoed; u heeft altijd een vaste eigen bijdrage per kaak. U kunt bij uw verzekering navragen hoeveel dit is.

Meer informatie over hoe het hele proces in zijn werking gaat, kunt u lezen onder het hoofdstuk: Hoe gaat het.. en in de folder: Prothese op implantaten.

Meer over het implantologieproces vindt u onder meer op de

Website orale implantologie van het UMCG te Groningen:

www.implantologie.umcg.nl

Welkom/Home

Protheses

Spoed

Behandeling

Zo gaat het

Preventie

Loppersum

Voorlichting

Uithuizen

Openingstijden:
Maandag 8.00 tot 21.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur

Telefonisch afspreken
Ma. t/m vr.    8.00-12.00 en 13.00-17.00 uur
 

Loppersum:
Molenweg 2, 9919 AH Loppersum, tel: 0596-57 28 18 
e-mail: tandartsenloppersum@tandartsenloppersum.nl

Uithuizen:
Industrieweg 4, 9981 HJ Uithuizen, tel: 0595-43 17 16
e-mail: uithuizen@tandartsenuithuizen.nl

Buiten de openingstijden kunt u terecht bij:
BEKIJK HIER ONZE SPOED DIENST

Online Afspraak Maken
Online Afspraak Maken

 

 

 

knmt logo digitaal

ivoren kruis download

kwaliteitsregister tandartsen logo

Klikgebit

WIE NEEMT WAAR?
Dentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de Tandartsenpraktijk
logo loppersum
logo uithuizen
vlak
vlak