Loppersum: 0596-57 28 18 

   Uithuizen:    0595-43 17 16

PROJECT 9

Vanaf 9 jaar is het de bedoeling dat kinderen zelfstandig leren poetsen. Vandaar dat wij het belangrijk vinden dat élke 9 jarige een keer bij de mondhygiënist of preventie-assistente komt voor een poetsinstructie.

Samen gaan wij kijken naar een goede poetsmethode. Wij geven tips en oefenen samen. Tevens bepalen we of het kind zelfstandig kan poetsen of eventueel nog een tijdje nagepoetst dient te worden door de ouders/verzorgers. Het doel is uw kind bewust te laten worden van een goede mondhygiëne nu het blijvende gebit doorkomt. Hiermee proberen wij te voorkomen dat er in de toekomst gaatjes en/of tandvleesproblemen ontstaan.

 

VOEDING

Het is van belang niet meer dan zeven eet-/drinkmomenten op een dag te nuttigen. Het is verstandig het drinken en eten te combineren.

Frisdranken en vruchtensappen zoals cola, energiedrank, ijsthee, yogi en chocomel zijn slecht voor het gebit. Probeer deze dranken met mate te drinken. Melk, thee (zonder suiker) en water geven geen schade.

 

DOORBRAAKVOLGORDE MELKGEBIT NAAR BLIJVEND GEBIT

doorbraakvolgorde

 

PLAQUE-KLEURING

Tandplaque is vaak lichtgeel van kleur en daarom niet goed zichtbaar in de mond. Plaque-kleuring is een fel roze kleurstof die tandplaque zichtbaar maakt.

De mondhygiënist of preventie-assistente brengt de kleurstof aan met een kwastje op alle tanden en kiezen. Daarna spoelen wij met water. De roze plekken op de tanden geven aan waar nog tandplaque zit. Samen kijken wij vervolgens waar het schoon of niet goed schoon is.

 

POETSINSTRUCTIE

Het is handig je eigen tandenborstel mee te nemen voor dit bezoek. De mondhygiënist of preventie-assistente laat het kind eerst zelf poetsen, met een hand of elektrische tandenborstel. Vervolgens gaan wij evalueren hoe het poetsen gaat. De mondhygiënist of preventie-assistente stuurt bij waar nodig. Belangrijk is een vaste volgorde aan te houden bij het poetsen, namelijk de '3B's': binnenkant, buitenkant en bovenop de kiezen. Poetsen duurt minimaal 2 minuten.

Na de instructie mag het kind zelf oefenen met de tips van de mondhygiënist of preventie-assistente. Wij geven plaque-kleuringstabletjes mee voor thuis. Indien nodig geeft de mondhygiënist of preventie-assistente aan dat een poetsinstructie-controle noodzakelijk is. Een poetsinstructie duurt ca. 30 minuten.

 

KOSTEN

De verzekering vergoedt de behandelingen vanuit de basisverzekering voor kinderen/ jongeren onder de 18 jaar.

 

Welkom/Home

Protheses

Spoed

Behandeling

Zo gaat het

Preventie

Loppersum

Voorlichting

Uithuizen

Openingstijden:
Maandag 8.00 tot 21.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur

Telefonisch afspreken
Ma. t/m vr.    8.00-12.00 en 13.00-17.00 uur
 

Loppersum:
Molenweg 2, 9919 AH Loppersum, tel: 0596-57 28 18 
e-mail: tandartsenloppersum@tandartsenloppersum.nl

Uithuizen:
Industrieweg 4, 9981 HJ Uithuizen, tel: 0595-43 17 16
e-mail: uithuizen@tandartsenuithuizen.nl

Buiten de openingstijden kunt u terecht bij:
BEKIJK HIER ONZE SPOED DIENST

Online Afspraak Maken
Online Afspraak Maken

 

 

 

knmt logo digitaal

ivoren kruis download

kwaliteitsregister tandartsen logo

9 jarigen project

WIE NEEMT WAAR?
Dentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de TandartsenpraktijkDentist de Tandartsenpraktijk
logo loppersum
logo uithuizen
vlak
vlak